این سخنان نانیکوی تازه ناصر پورپیرار می باشد که می کوشد قرآن عرب ها را مثل ابستای ما آسمانی و مال اهورامزدا معرفی نماید بخوانید و بخندید نفرین اهورامزدا بر وی narya.blogsky. اسلام و شمشیر، 50
برای ورود به آن قسمت از مباحث قرآنی، که در معصومانه ترین صورت خود، قصد دریافت کامل تری از واژگان آیات را دارد، ارائه پاسخ به دو سئوال زیر از نیازهای مقدم است.
آیا قرآن متنی زمینی است؟ آیا متن موجود همان نازل شده نخستین است؟
منکر آسمانی بودن قرآن، که آن را حاصل تراوشات اندیشه فردی و جمعی آدمیان و به خصوص اشتراک ذهن پیامبر اسلام و سلمان فارسی می داند، قادر نیست پاسخی بر این پرسش بیاورد که اشارات متعدد قرآن به مبانی علوم و از جمله معلومات کیهان شناسانه آن، تا حد اعلام خاموش شدن نهایی خورشید، چه گونه به مخیله آدمی در 14 قرن پیش راه یافته است؟
به زمان نزول این آیات، انسان اجرام آسمانی را نمی شناخت، از ماهیت مادی خورشید بی خبر بود و درباب سرانجام و سرنوشت آن تصور و حکمی نداشت، که در ردیف دریافت های کاملا جدید علم نجوم قرار دارد. ناقل آن شرحی هم که قرآن در باب طوفان و نوح و کشتی می آورد و با قرینه های زمینی مطلقا منطبق است، باید کسی آگاه و آمر به عمده حوادث دیرین جهان باشد و تنها همین دو اشاره کفایت می کند تا مولف متن قرآن را مسلط بر تمام ادوار و امورات گذشته و آینده بدانیم، که در ردیف معرفت های چهارده قرن پیش آدمی قرار نمی گیرد.
منکران آسمانی بودن قرآن، اساسا در ارائه این پاسخ در می مانند که، اگر مدون قرآن آدمی و آیه بالا یکی از معرفت های موضوعی آن است، پس عرضه چنین تعاریف و توصیفی از خداوند چه سود و زیان ملموس و دستاورد دنیوی برای مولف آن فراهم می کرده و خدای حاکم بر زمین و آسمان و آن چه در میان آن است، از چه راه بر اقتدار شخص او می افزوده و مصالح و منافع او را تأمین می کرده است، هنگامی که نقش خود را تنها فرمان بری خبررسان و فاقد اختیار و حتی مورد عتاب و تمسخر تعریف می کند.
پس تصور تألیف زمینی قرآن علیل است به خصوص که هنگام تدارک پاسخ برای پرسش دوم به بدایعی شگفت برخورد می کنیم: مثلا در رجوع به چند هزار پاره قرآن نوشته های کهن، که در جغرافیا و سرزمین های مسلمین یافته ایم، آیاتی ندیده ایم که در متن و مراتب با نظایر دیگر، که هم امروز در ردیف کتاب خانه ها و اشکاف منازل است، حتی در اندازه کاهش و افزایش یک حرف واو مختلف باشد. به زبان دیگر هنوز دو قرآن با متون متفاوت، در هیچ مقیاس و اندازه ای پیدا نکرده ایم که یکی را تحریف شده و دیگری را اصیل بگیریم.
می توان جزمیت این گفتار، که همگان را در تدوین سوره و آیه ای نظیر، ناتوان می نامد، بخش دیگری از علل نفی زمینی بودن تالیف قرآن گرفت، زیرا هیچ مولفی از میان آدمیان، با اظهار چنین ادعای گزافی تمسخر عام را برای خود نمی خرد، چنان که تاکنون نیز صاحب قلمی اثر خود را غیرقابل تقلید نخوانده است و عجیب این که با گذشت این همه قرن هنوز حتی یهودیان که این همه انجیل نوشته اند، قادر به تقلید آیه ای از قرآن نبوده و در سراسر جهان دو متن مغایر از آن دیده نشده است. منطق کلی مدخل معلوم می کند که اگر بازساخت آیه ای مطابق با لغات و کلام خداوند ممکن نبوده و نیست، پس تصور تحریف آن، که نخست نیازمند ساخت آیات جدید و متنی جای گزین است، خیال پردازی محض، غیرممکن و بی دلیل می شود.
در این جا صراحت دیگری اعلام می شود و تغییر در کوچک ترین جزء قرآن، یعنی کلمات آیات را نیز ناممکن می گوید و تعهد می دهد که: انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون، تعهدی که در طول زمانه در توان آدمی نیست که پس از چند دهه رهسپار گور می شود.
چنین آیاتی بر نوعی بازبینی الهی در متن آیات اشاره می کند. آن چه در این مورد و نظایر دیگر می گذرد، گواهی است بر نهایت ملاحظه کاری خداوند در ارتباط صادقانه با بندگان، که تا مرحله اعلام تعویض و یا بازنگری در برخی از آیات، به پیش می رود. بدین ترتیب قرآن به گزارش موشکاف و مبسوطی از مراتب و مقال تولد اسلام و آن چه در حواشی آن گذشته است تبدیل می شود. این رسم صادقانه قرآن است که به آرایش امور در هیچ وجهی نمی پردازد و آن چه را در اندرون اذهان و در محیط رشد اسلام پنهان است، بی ملاحظات سیّاسانه معمول عریان می کند، مطلبی که موجب بروز اعتماد وسیع و عریضی نزد قاری آن می شود.
در این آیات آن رفوگران سخن حضور ندارند که غالبا در کار نمایش دیگرگونه بیان صریح خداوندند، آن طور که امروز نهضت انطباق دستورات آسمانی قرآن با توصیه های سازمان ملل اوج و رواج می گیرد. این که کسانی با ذکر نمونه های معین، دخالت برنامه ریزی شده آن مترجم و این مفسر و سوء استفاده از متون و کلمات آیات، به صورت اختراع جنگ ها و تولید نمایشاتی در باب معراج و نیز تعریف شان نزول ها را برملا کند، مقابله با فرصت طلبی های یهود است و با آن مراتبی سازگار نیست که با برپا کردن خیمه گاه تاویل و توجیه، الفاظ صریح قرآن را نزد مشاطه گران غالبا یهودی می برند و به ویراستاری مثبت و منفی قرآن می پردازند. چنان که درس نخست یادآوری مراعات های بالا از جانب زنان پیامبر، که از سوی همان خدای مشرف به سقوط برگ ها و آگاه از احوال دانه ها در تاریکی زمین تذکر داده می شود، آگاهی از این مطلب است که قرآن بر ساخته انسان نیست تا برابر معمول زشت کاری های حواشی مرتبط با خویش را حاشا کند. وسعت صداقت در بیانات قرآن تا کرانه ای است که خداوند احتمال سوء استفاده کافران و مشرکین از این گونه آیات را بهانه ای برای پوشاندن حقایق قرار نمی دهد. چنین مراتبی که معرّفی است بر این که قرآن نازل شده ای تحریف ناشده از آسمان است، مسلمان را موظف می کند از دستورات آن به همین صورت موجود تبعیت کند، بی آن که قصد انطباق آن با حقوق بین الملل و یا تنظیم دفاعیه برای نفی اعلام صریح مدیریت اجتماعی مرد و یا اثبات ناممکن برابری حقوق هر دو جنس در تمام موضوعات و مراتب را، داشته باشیم و در مرتبه ای ننشینیم که از الفاظ این نازل شده از آسمان مفاهیم نو استخراج کنیم و نپرسیم غرض خداوند از ذکر این یا آن کلام در این یا آن آیه چه بوده است، آن گاه که با فرض دریافتی تازه نیز، اجازه نداریم نو برداشت خود را در جای کلام خدا بنشانیم و قرآن مورد قبول و ویرایش شده خویش را نازل کنیم؟
چنین اوامری از ملاحظات همه جانبه خداوند در مراقبت از متن خبر می دهد تا به مرتبه ای که امکان ایجاد خلل، هنگام ابلاغ عجولانه آیات به وسیله پیامبر را در نظر دارد و تذکر می دهد که آیات بازخوانی می شود و نظارت خود در حفظ اصالت معانی و بیان را تضمین می کند.
این آیات سرانجام باید بتواند آن کنکاش های وسیعا باب شده را متوقف کند که کسانی درون لغات قرآن را، غالبا برای بیرون کشیدن معنای مورد نیاز خویش می کاوند، تا برداشت های خود را در جای لسان خدا بنشانند. باید عادت چنین پرسش هایی را کنار گذاریم و کنترل کنیم، که در بطن خود موجد تفسیر و موجب این گمان است که مفاهیم قرآن به قدر نیازها و علائق هر یک از ما مستقیم نیست. باید قاعده را بر این بگذاریم که همانند راسخون در علم و مؤمنین کامل، که سیزده قرن سئوال نکردند، چه طور خورشید خاموش خواهد شد، به خداوند درباره مفاهیم آیات و کلمات قرآن سئوال ندهیم که سرانجام سر از تأویل و تولد عتیق تازه ای بیرون خواهد کرد. زیرا تا زمانی که از جانب خداوند معین خواهد شد، نخواهیم توانست حتی یکی از اصحاب زیر را با پرس و جو و گفت و گو و حدس و گمان شناسایی کنیم: اصحاب الاخدود، اصحاب الرس، اصحاب الرقیم، اصحاب السفینه، اصحاب الفیل، اصحاب القریه، اصحاب الکهف، اصحاب مدین و غیره و غیره. زیرا قرآن کتابی برای دیروز و امروز نیست و انکشاف کامل آن موکول به طول زمان حیات در پهنای کائنات است.
|
کتاب های فارسی - آرشیو این وبلاگ در پایین صفحه قرار دارد
stat code
stat code
۱۳۸۹ تیر ۱۰, پنجشنبه
[farsibooks] چرندیات تازه ناصر پورپیرار
__._,_.___
This is a non-political list.
MARKETPLACE
.
__,_._,___
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
بايگانی وبلاگ
-
▼
2010
(2301)
-
▼
ژوئیهٔ
(242)
- [farsibooks] روسپی و راهب
- [farsibooks] Fw: شیخ و مریدانش!
- [farsibooks] Fw: دیدم به خواب حافظ
- [farsibooks] Fw: پيامدهاي گرم شدن بيش از حد كره زم...
- [farsibooks] Fw: Fwd: Fw: Seied Bijan...!!!
- [farsibooks] Fw: Fwd: طلب بخشش
- [farsibooks] Fw: ولم كن مي خوام برم جهاد كنم
- [farsibooks] لینک های 9/5/1389
- [farsibooks] تردید تاریخشناس اسرائیلی در مورد اسط...
- [farsibooks] Fw: عکس هاي هومن گامنو خواننده سوسن خ...
- [farsibooks] عادل فردوسی پور
- [farsibooks] نامه ای عجیب
- [farsibooks] اروپائیان متمدن و آسیایی های وحشی : لنین
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- Re: [farsibooks] Fw: Fwd: !!!! سران و همسران
- [farsibooks] شما چکار میکنید؟ اگه...ا
- Re: [farsibooks] Fw: Fwd: !!!! سران و همسران
- Re: [farsibooks] Fw: Fwd: !!!! سران و همسران
- Re: [farsibooks] Fw: Fwd: !!!! سران و همسران
- [farsibooks] شورای ملی مقاومت، مسئلهی اتمی و تحری...
- [farsibooks] Thursday 29 July 2010 amordAAd 7th 13...
- [farsibooks] Fwd: RFE/RL Watchdog - July 29, 2010
- [farsibooks] Fwd: RFE/RL Iran Report - July 29, 2010
- [farsibooks] IranDokht-Latest UpDates
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Wednesday 28 July 2010 amordAAd 6th 1...
- [farsibooks] Beh Monasebat-e bistodovomin Salgard-...
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Fw: درز اسناد محرمانه جنگ افغانستان ب...
- [farsibooks] Tuesday 27 July 2010 amordAAd 5th 138...
- [farsibooks] فرکانس جدید فارسی ۱ در هاتبرد
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Monday 26 July 2010 amordAAd 4th 1389...
- Re: [farsibooks] Fw: عکسـی از دو خانواده ایرانـی
- [farsibooks] Fwd: Fw: akse mostahjan :)
- [farsibooks] Fwd: Fw: کوروش بزرگ- بخوووووونش حتما
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Sunday 25 July 2010 amordAAd 3rd 1389...
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] eybaha4/5/1389لینک امروز
- [farsibooks] Fw: چي بگم..شما بگيد
- [farsibooks] Fw: جنبش رادیکال زنان
- [farsibooks] Fw: Mammmmma! [1 Attachment]
- [farsibooks] Lexiaguo...An amazing place in China
- [farsibooks] Fw: عیب کوچولوی عروس
- [farsibooks] Fw: Earth
- [farsibooks] فرکانس جدید فارسی 1 به تاریخ 3/5/1389
- [farsibooks] Fw: jadidtarin alamate rahnamai dar q...
- [farsibooks] Fw: رانندگی خــــانــم هـــا ! ...قاب...
- [farsibooks] Fw: Fwd: 10 Souje Khandeye Daghe VATANI
- [farsibooks] Fw: Fwd: Fw: تصویری تکان دهنده از فقر...
- [farsibooks] Fw: زبان دخترهای امروزی |اقتصاد گاوی
- [farsibooks] Ohh All the WOMEN :D +15 [1 Attachment]
- [farsibooks] Funny! (کمی در رابطه با آقایان )
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Saturday 24 July 2010 amordAAd 2nd 13...
- [farsibooks] Only Iranians in California can do th...
- [farsibooks] Fw: دعوت سفارت آمريکا از استاد علی ا...
- Re: [farsibooks] Fw: Fwd: برو تو کار تحليل
- [farsibooks] eybaha.blogspot2/5/1389
- [farsibooks] Fw: tatili
- [farsibooks] Fw: Ensha
- [farsibooks] Fw: آخرین تصویر زمین از ماهواره امید
- [farsibooks] Fw: قانون مردها
- [farsibooks] Fw: kazemi kazemi ....
- [farsibooks] Fw: Fwd: برو تو کار تحليل
- [farsibooks] حق رای
- [farsibooks] شمارش پولهاي ضريح امامزاده يحيي مشهد
- [farsibooks] Friday 23 July 2010 amordAAd 1st 1389...
- [farsibooks] محبوبترین اسکرین سیور در امریکا
- Re: [farsibooks] Fw: ! سوتي بزرگ شبكه سه
- [farsibooks] Fwd: RFE/RL Iran Report - July 23, 2010
- Re: [farsibooks] Fw: ! سوتي بزرگ شبكه سه
- [farsibooks] Fw: ازجنبش زنان آزادیخواه افغانستان ح...
- [farsibooks] Fw: گابریل گارسیا مارکز
- [farsibooks] Fw: گوشه ای از کرامات پیر جماران
- [farsibooks] Fw: [khorshid-group] SMS SMS SMS SMS ...
- [farsibooks] Fw: راه جديد براي گرفتن ميله در مترو
- [farsibooks] Fw: اولین تصویر واقعی زایمان درآب در ...
- [farsibooks] Fw: ! سوتي بزرگ شبكه سه
- [farsibooks] Fw: طرفدار کدام تیم هستید انگلیس یا ا...
- [farsibooks] Fw: خارج/موضوع انشا
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Thursday 22 July 2010 Tir 31st 1389, ...
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- Re: Fw: [farsibooks] FW: يکي از خواهران بلاد کفر د...
- [farsibooks] Wednesday 21 July 2010 Tir 30th 1389,...
- [farsibooks] Fw: آلبوم جديد حبيب از وزارت ارشاد مج...
- [farsibooks] Fw: سایپا مطمئن ؟
- [farsibooks] FW: گران ترین قهوه دنیا
- [farsibooks] Fw: Fwd: وقتي عربها با شومينه آشنا شدند
- [farsibooks] Fw: !(راه جديد براي گرفتن ميله در متر...
- [farsibooks] FW: يکي از خواهران بلاد کفر در حال وض...
- [farsibooks] Fw: موزه ای در زیر آب
- [farsibooks] Fw: گذر موقت هاي ايران
- Re: [farsibooks] Fw: Management Lessons !
- [farsibooks] Fwd: خبرنامه وبسایت رادیو فردا - 201...
- [farsibooks] Fw: Management Lessons !
- [farsibooks] eybaha 30/4/1389
- [farsibooks] دعا برای رزیتا واثقی زندانی بهائی
-
▼
ژوئیهٔ
(242)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر