شستشوی برج آزادی تهران از دیروز سه شنبه (10 شهریور) با حضور مسئولین شهرداری تهران آغاز شد.
مدیرعامل سازمان زیبا سازی شهرداری تهران اعلام كرد: با صرف اعتباری بالغ بر 300 تا 400 میلیون تومان عملیات شستو شوی برج آزادی آغاز و این عملیات ظرف دو تا سه ماه آینده به پایان میرسد وی با یادآوری این كه برج آزادی از 20 سال پیش تاكنون شسته نشده بود، افزود: با كارشناسی انجام شده، مقرر شد شستوشوی برج به صورت علمی و با استفاده از تكنولوژی روز دنیا انجام شود. این در حالیست كه در این عملیات، علاوه بر شستوشو، بندكشیهای بین سنگها نیز مرمت و لایهای به منظور محافظت از سنگنمای برج در برابر آلودگیهای شهری، بر روی آن كشیده میشود.
شهردار منطقه 9 تهران بیان داشت: این فقط یک شستشوی معمولی نیست زیرا پس از شستن این برج از مواد نگهدارنده ای استفاده میشود که تا 10 سال دیگر پاکیزگی آن را بیمه می کند. مواد نگهدارنده از خارج کشور وارد شده و پیمانکاران آن به ما تضمینهای لازم را در این باره داده اند. تمامی جوانب کار سنجیده شده و این برج با تکنولوژی های روز دنیا و افراد تعلیم دیده شده شستشو می شود.
هزینه اولیه شستشوی برج آزادی در فاز اول 400 میلیون تومان برآورد شده است و شهرداری تهران برای ترمیم کاشی کاری ها از هنرمندان بزرگ اصفهان درخواست همکاری کرده است و آنها در اجرای این طرح حضور خواهند داشت. در شستشوی این برج از روش معلق در هوا استفاده می شود.
:: عملیات شستشو و مرمت برج آزادی ::
:: ترمیم بند كشی های برج آزادی ::
:: قسمتی از دیوار شسته شده برج آزادی در مقایسه با قسمت شسته نشده ::
پیشینه ای از احداث برج آزادی تهران
میدان آزادی تهران یا همان میدان شهیاد سابق با وسعتی در حدود ۱۵ هزار مترمربع بزرگ ترین میدان در تهران و همچنین در میان کشورهای خاورمیانه است که برج آزادی را در خود جای داده است. برج آزادی در سال ۱۳۴۹ توسط مهندس حسین امانت معمار ایرانی بعنوان نماد پایتخت ساخته شد. در سال ۱۳۴۵طرح یک نماد معرف ایران بین معماران ایرانی به مسابقه گذاشته شد که در نهایت طرح آقای امانت، بیست و شش ساله از دانشگاه تهران برنده و برای ساخت انتخاب شد. عملیات بنای برج آزادی در یازدهم آبان ۱۳۴۸ آغاز و پس از بیست و هشت ماه کار، در ۲۴ دیماه ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهره برداری رسید. برج آزادی در ایران، نمونهای از نماد و نشانههای شهری است که معماری شاخص آن تلفیق طاقهای معماری قبل و بعد از اسلام را بعنوان نمادی مدرن و چشم نواز جلوه گر می کند.
:: تصویری قدیمی از زمان ساخت میدان آزادی تهران در سال 1349 ::
برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی- ساسانی و اسلامی است که حسین امانت طراحی آن را طبق معماری ایرانی- اسلامی انجام داد. این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و 286 پلکان است. مساحت زیر بنای این میدان، حدود ۷۸ هزار مترمربع است و بنای آن به صورت دروازهای به ارتفاع حدود ۴۵ متر ساخته شده است که پنج متر آن داخل زمین فرو رفته است. طاق آن از زمین، ۲۳ متر فاصله دارد و دارای هشت بخش مجزا است. عرض پایه این بنا ۶۶ متر است و ساختن آن بیست و هشت ماه زمان برده است. در محوطه میدان، ۶۵۰۰۰ مترمربع، به صورتی زیبا باغچهبندی و گل کاری شده است. در ساختمان آن ۲۵۰۰۰ قطعه سنگ به کار رفته و ۹۰۰ تن آهن مصرف شدهاست. مجموعه فرهنگی آزادی، متشکل از چند بخش در طبقه تحتانی برج آزادی قرار دارد و شامل موزه، کتابخانه، واحد سمعی و بصری، سالن نگارخانه و نمایشگاه، سالن اجتماعات، سالن برگزاری همایش و کنفرانس است. مجموعه فرهنگی با ۵۰۰۰ مترمربع در برگیرنده برج اصلی نیز هست. کتابخانه مجموعه، با مساحتی حدود ۲۷۱۵ مترمربع و بیش از ۵۰۰۰۰ جلد کتاب، بسیار مجهز است و کتابخانه محققان و مؤلفان نیز، با مساحت ۲۴۳ مترمربع، مکانی است که از طریق ۳۰ دستگاه کامپیوتر به شبکههای اطلاعرسانی داخلی و خارجی متصل است. یکی از ویژگیهای موزه این بنا وجود تکه سنگی از کره ماه است که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور سابق امریکا، در سفر به ایران به این موزه اهدا کرده بود.
:: عکسی ماهواره ای توسط Google Earth از میدان آزادی تهران :::: میدان آزادی تهران ::
amirabbas_kaffash@
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch format to Traditional
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر