http://negahedigar1
حکومت اسلامی ، بحران داخلی و جامعه بهایی در ایران
ایمان م.
کمیته بهائیان مجموعه فعالان حقوق بشر
http://www.news-
*این مقاله برای تنویر و روشنگری پیرامون دادگاه یک فرد بهائی و اعترافات او برای جامعه حقوق بشری و فعالان مدنی تدوین شده است.
حکومت اسلامی ایران پس از گذشت تقریبا سه دهه از فشارهای مختلف اجتماعی و اقتصادی بر جامعه بهاییان ایران، در دوسال اخیر عزم خود را جزم کرده است تا در کنار سیاه کاری های دیگر خود با سرکوب تمام عیار و کم نظیر تاریخی، جامعه بهایی در ایران را در شرایط بی امان خفقان قرار دهد و یک نمونه خاص از سرکوب اقلیت های مذهبی را در تاریخ رکورد زند.
در شرایط کنونی ایران ، آنچه صاحبان قدرت حاکم به عنوان نقشه و ترفندی برای فشار بی امان بر جامعه بهایی در دست دارند می تواند در قالب سناریوهایی احتمالی گمانه زنی شود. در ادامه این یادداشت پس از مرور بسیار مختصر شرایط پیش آمده ، دو احتمال را مرور می کنیم:
الف – شرایط پیش آمده :
1- یک گروه هفت نفری از بهاییان که مسئول اداره و هماهنگ کردن امورات مذهبی داخلی جامعه بهایی در ایران بوده اند ، از اردیبهشت ماه هشتاد و هفت در بازداشت به سر می برند و هجدهم بهمن ماه در دومین جلسه دادگاه خود پس از طی یک ماراتون فرسایشی بی سابقه، برای محاکمه حاضر خواهند شد.
2- در سیزدهم دی ماه تقریبا حدود پنج هفته قبل از جلسه دوم دادگاه مدیران جامعه بهایی، تعدادی از جوانان تهران به اتهاماتی ساختگی در ارتباط با حوادث روزعاشورا بازداشت می شوند.
3- به سرعت کمتر از یک ماه دادگاهی به شیوه فرمایشی معمول حکومت اسلامی برای محاکمه تعدادی از دستگیر شدگان بهایی تشکیل می شود. قسمت هایی از به اصطلاح اعترافات آنان از یکی از پر بیینده ترین برنامه های تلویزون ایران ، خبر بیست وسی، در دو روز و در دو برنامه مجزا به فاصله کمی بر روی آنتن می رود.
4- همانند تمامی دغل بازی های رسانه ای حکومت ایران، جامعه بهایی و نظام اداره داخلی آن در گزارش تلویزیون و رسانه های دیگر عاملی برای بر هم زدن نظم عمومی و ایجاد اغتشاشات داخلی جلوه داده می شود(1). در این ارتباط ، ضیافت (2)به عنوان اجتماع کوچک خانوادگی بهاییان یک کانال ارتباطی برای برهم زنی نظم عمومی از سیمای ایران معرفی می شود.
ب- دو سناریوی احتمالی:
1- از آنجا که ضیافت محل حضور تمامی افراد جامعه بهایی است، زمینه ای در افکار عمومی و بهانه ای برای سیستم نظامی امنیتی حکومت ایران فراهم می شود تا موج تازه ای از حملات به جامعه بهایی آغاز شود. این موج می تواندعلاوه بر بازداشت تعداد دیگری از بهاییان، فاز تازه ای از سختگیری های بسیار شدید اقتصادی اجتماعی را در دستور داشته باشد چرا که دیگر حکومت بر این باور است که نشان داده بهاییان در جریانات اغتشاش طلبانه سیاسی ضد حکومتی مشارکت کرده و می کنند.
2- علاوه بر این در چنین وضعیتی، در جریان پرونده سازی هفت مدیر جامعه بهایی، با شرایط ساختگی تازه، احتمال می رود موقعیت آنان از آن چه هست وخیم ترشود چرا که دستگاه قضایی حکومت ایران نمونه هایی از بر همزدن امنیت ملی توسط بهاییان و نظام اداری جامعه بهایی را در دستان خود ساخته است و بنا براین محاکمه مدیران بهایی در روند حقوقی همراه با زمینه چینی قضایی و نیز آمادسازی بخشی از افکار جامعه، می تواند با تنش کمتری به سمت اشد مجازات به پیش رود.
در شرایط پیچیده سیاسی اجتماعی ایران امروز، یعنی درست در شرایطی که بحران سیاسی داخلی روز به روز شدیدتر می شود، حکومت اسلامی برای ناچیز جلوه دادن بحران مشروعیت خود و نیز پنهان ساختن خواست اکثریت مردم ایران در جهت داشتن یک جامعه متحد، آزاد و مترقی، مذبوحانه تلاش می کند تا حوادث چند ماه گذشته و مطالبات اخیر را به گروه های درون مرزی و برون مرزی و یا به سیاست های ممالک دیگر نسبت دهد و هر گونه خواست درونی و دیرین اکثریت مردم ایران رابه نحو مضحکی انکارکند. در این راستا انتساب بهاییان به سازماندهی سیاسی مبارزات اخیر مردم ایران به عنوان یکی از ابزار های متاثر ساختن بخشی از افکار عمومی است تا با یک تیر دو هدف نشانه رود. در هدف اول حاکمیت فرصتی خواهد یافت که ازآن طریق جامعه بهایی ایران را در یک بازی رسانه ای عوام فریبانه، به جریانات سیاسی مرتبط با حوادث اخیر منسوب کند و آن را مخرب نشان دهد و از این رهگذر فشار پیشین سی ساله خود را برای از پای درآوردن این جامعه دو چندان کند. در هدف دوم، با حقه بازی های سیاسی و فریبکاری های رسانه ای نیاز عمومی مردم ایران را غیر اصیل و مرکز ثقل مطالبات اجتماعی و آزادی بخش ایران را به عنوان یک خواسته ناچیز در خارج از این سرزمین بنمایاند و به این ترتیب بحران داخلی را تا حد ممکن کاهش دهد. آیا تیر به هیچ کدام از این دو هدف اصابت می کند؟
------------
یادداشت ها
1- "اعضای جامعۀ بهائی در سراسر عالم از اشتغال به سیاستهای حزبی دوری میجویند، از مداخله در روابط سیاسی بین دولتها اجتناب میورزند و از تلاش برای رسیدن به قدرت پرهیز مینمایند. بهائیان این خطّ مشی را بر اساس تعالیم دیانتشان، برای ایفای نقش خود در بنای جامعهای متّحد و پویا انتخاب کردهاند و گزینش آن انتقادی از احزاب سیاسی و روش کار دیگران نیست. در این راستا بدیهی است که هر نوع فتنهجویی و یا توسّل به خشونت را نیز به کلّی مردود میشمرند. " (نامه 22 ژانویه 2010 بیت العدل اعظم)
2- در جامعه بهایی، ضیافت یک اجتماع وحدت بخش و کاملا بر پایه مهرورزی است. در سراسر جهان بهاییان از پیر و جوان و کودک و زن و مرد هر نوزده روز یک بار در اجتماعات کوچکی به نام ضیافت که میان چند خانواده در نواحی محل سکونت شان تشکیل می شود شرکت می نمایند. در ضیافت بهاییان دعا می خوانند آثار دینی خود را تلاوت می کنند درباره مفاهیم آن با یکدیگر به مشورت می نشینند و درباره مستلزمات یک زندگی اخلاقی و نیز یافتن راه هایی برای کمک به رفع مشکلات اطرافیان درجامعه محل سکونت شان ، به تبادل نظر می پردازند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر